Generatiepact en uitzendkrachten: hoe zit dat?

21 april 2022

Uitgelichte afbeelding voor Generatiepact en uitzendkrachten: hoe zit dat?

Voor uitzendkrachten die in vaste dienst zijn gekomen en gebruik willen maken van de Generatiepact-regeling, gelden specifieke criteria. Zo moet een werknemer onder andere minimaal 5 jaar in dienst zijn bij een werkgever om gebruik te kunnen maken van het Generatiepact. In het geval een werknemer eerst als uitzendkracht werkzaamheden verrichtte en diezelfde werkzaamheden nu in vast dienstverband uitvoert, geldt dat sprake is van “opvolgend werkgeverschap”.

 

Dit betekent dat de periode die de werknemer als uitzendkracht dezelfde werkzaamheden heeft verricht, meetelt in het bepalen van de termijn. Dus als een werknemer 4 jaar lang als uitzendkracht werkzaam is geweest en 2 jaar in vast dienstverband, dan voldoet hij aan het criterium minimaal 5 jaar dienstverband en kan hij aanspraak maken op de regeling.

 

Dit opvolgend werkgeverschap is overigens ook van belang bij de transitievergoeding, ketenregeling, proeftijd en opzegtermijn.

Meer nieuwsberichten

Actueel Uitgelichte afbeelding voor 20 oktober 2021: Derde bijeenkomst NETEX Visie en Beleid
15 oktober 2021
20 oktober 2021: Derde bijeenkomst NETEX Visie en Beleid
Verder lezen
Nieuws leden Uitgelichte afbeelding voor Meer over de circulaire economie in de textielverzorgingsbranche op de Worksopdag 2016!
9 maart 2016
Meer over de circulaire economie in de textielverzorgingsbranche op de Worksopdag 2016!
Verder lezen
Nieuws leden Uitgelichte afbeelding voor De RI&E nog eens toegelicht
7 februari 2018
De RI&E nog eens toegelicht
Verder lezen